Crowdfunding CineCrowd voor documentaire over Dick Maas

Crowdfunding CineCrowd voor documentaire over Dick Maas

De eerste crowdfunding in samenwerking met CineCrowd is een feit! Wil jij ook dat de docu over Dick Maas gemaakt wordt? Draag dan bij!

Een documentaire over de turbulente carrière van filmmaker Dick Maas, regisseur van klassiekers als De Lift, Flodder, Amsterdamned en Prooi.
DICK MAAS: De Documentaire is de geautoriseerde documentaire over Neeerlands enige echte genrefilmmaker, Dick Maas.

Al 40 jaar lang maakt Dick Maas films die uniek zijn voor Nederland en stuk voor stuk een zeer herkenbare eigen stijl hebben. Van De Lift tot Prooi, van Flodder tot Sint, van Amsterdamned tot Moordwijven: een film van Dick Maas herken je direct.

In DICK MAAS: De Documentaire, vertellen de makers het verhaal van een eigenzinnige outsider, die nooit binnen de lijntjes heeft willen tekenen en in ieder opzicht een filmauteur is. Iemand die alles altijd zoveel mogelijk in eigen hand wil houden en bijzonder eigenzinnig is, maar tegelijkertijd films voor een massapubliek maakt, die dikwijls zeer succesvol zijn en soms zelfs zo iconisch dat ze niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse cultuur.

Aan de hand van uniek, nooit eerder vertoond behind the scenes beeldmateriaal uit het archief van Dick Maas zelf en vele interviews met medewerkers, collega filmmakers, fans en natuurlijk Dick Maas zelf, duiken we in het verleden en zoomen we in op zijn turbulente carrière als speelfilmregisseur: van zijn eerste grote doorbraak met De Lift, de succesjaren samen met producent Laurens Geels en de ondergang van hun filmstudio in Almere, tot en met Maas’ laatste film Prooi.

Bron: https://cinecrowd.com/nl/dick-maas

Berichten (0)

Comments are closed here.