Cultuurfonds Almere heeft weer geld beschikbaar voor culturele projecten

Cultuurfonds Almere heeft weer geld beschikbaar voor culturele projecten

Cultuurfonds Almere heeft weer geld beschikbaar voor culturele projecten in Almere. Culturele makers, waaronder filmmakers, beeldend kunstenaars en theatermakers, kunnen voor 2020 aanvragen indienen. De eerste projecten in 2020 zijn al gehonoreerd.

Het project Landmarkering zichtlijn Pampushout is één van de projecten die in 2020 in gehonoreerd. De aanvrager, Stichting Flevolandschap, wil met de realisatie van een sculptuur een inhoudelijk en esthetische toevoeging aan de collectie kunstwerken in de openbare ruimte van Almere. Jan-Melle Liscaljet, cultuurmakelaar van Cultuurfonds Almere vertelt: “Het project in Pampushout heeft een sterk concept in een ogenschijnlijk simpel ontwerp, dat uiting geeft aan typisch Almeers cultureel erfgoed.”

Extra budget

Naast het standaardbudget voor culturele projecten in Almere heeft Cultuurfonds Almere vanaf dit jaar ook een extra budget voor projecten die direct gerelateerd zijn aan de Floriade.

Makers met ambitie

Makers die ambitie hebben voor een project kunnen bij Cultuurfonds Almere in gesprek met de cultuurscouts. Jan-Melle: “Onze cultuurscouts gaan met makers in gesprek. We denken graag mee over hoe een project kan slagen. We bieden naast financiering bijvoorbeeld ook advies en een netwerk. Op 8 maart a.s. organiseren we de informatieve bijeenkomst Culturele Zaken. Hier kunnen makers direct met ons in contact komen. Graag zelfs!”

 

Berichten (0)

Comments are closed here.