Cultuurfonds IN Almere #2 Broke Ass Millionaires

Cultuurfonds IN Almere #2 Broke Ass Millionaires

Om beter te weten wat er op het gebied van kunst en cultuur speelt in de wijk, heeft Cultuurfonds Almere voor elk stadsdeel een cultuurscout aangesteld. Voor Almere Buiten is dat Muriël van der Wal.

Broke Ass Millionaires

Twee bekenden, Lucien en Joan, uit je eigen stadsdeel kregen een expositie in het tropenmuseum Amsterdam Oost. Zulk talent uit Almere Buiten? Met exposure in Amsterdam? Interessant genoeg om hun culturele waarde aan Almere te laten zien. Als cultuurscout heb ik een column over hen geschreven, gepubliceerd op almerebuiten.info van Hein Walter en op facebook gezet. Resultaat? Een boeking bij het KAF! Conclusie? Wie schrijft die blijft, ook in deze snelle digitale wereld. Hieronder de ingekorte versie van de column.

Je kan er niet omheen. Opvallend, apart, bizar goede outfits, kapsels, MOOI, en imposant. Je stuit bij wijs van spreken op een muur van mens. Massive. Ze hebben hun bijzondere verschijning en outfits geprofessionaliseerd en een label opgericht: “Broke Ass Millionaires” (BAM). En BAM! in your face is het. Lucien en Joan scharrelen traditionele Afrikaanse kleding, dandy pakken en sieraden bij elkaar. Vintage, via rommelmarkten, kledingzakken, partijtjes en daarmee gaan ze mix en matchen. Als wij zoiets aantrekken, worden we opgepakt. Bij hun is het een toffe urban outfit in wereldse Harajuka. Met nog een hoedje, zonnebrilletje en paarse lipstick toppen ze de boel af en BAM Broke Ass Millioniares are born.

Moeten we daar dan voor naar modestad Parijs? Nee! Heer Lucien en dame Joan wonen en werken in Almere, geven workshops in heel Nederland, geboekt voor Boom in Portugal en aspiraties om een tv-programma te ontwikkelen ‘Blackpackers’ en ga zo maar door. Hoe bedoel je wereldburgers en ambitieus?

 

 

Berichten (0)

Comments are closed here.