Cultuurfonds IN Almere #3 De pioniers

Cultuurfonds IN Almere #3 De pioniers

Om beter te weten wat er op het gebied van kunst en cultuur speelt in de wijk, heeft Cultuurfonds Almere voor elk stadsdeel een cultuurscout aangesteld. Voor Almere Hout is dat Bas van Klompenburg.

De pioniers

Sinds een half jaar mag ik mijzelf cultuurscout voor Almere Hout noemen. Wij hebben voor het gemak Almere Hout onderverdeeld in de volgende wijken: Nobelhorst, Vogelhorst en Oosterwold. Bijzondere wijken met bijzondere mensen en bijzondere ideeën. Met name de wijk Oosterwold, die heeft echt een beetje mijn hart gestolen. Vaak genoeg wordt er gerept over de pioniersgeest van Almere, en dan met name dat het ‘echte pionieren’ in Almere verleden tijd is. Beste mensen…. ik moedig jullie allemaal aan om een kijkje te nemen in Oosterwold. Dé plek voor de nieuwe pioniers van Almere. Het is niet voor niets dat deze mensen door de gemeente Almere ‘initiatiefnemers’ worden genoemd.  Zij komen hier naartoe voor het verwezenlijken van een langgekoesterde droom, het opstarten van een nieuw leven, het aangaan van een avontuur of gewoonweg voor the next step. Hier zijn mensen huizen van autobanden aan het bouwen. Hier zijn mensen amfitheaters in hun tuin aan het creëren. Hier zijn mensen die kunstroutes uitzetten in hun straat. Hier zijn mensen die de stad echt keihard nodig heeft. De dromers. De aanjagers. De heerlijke out of the box denkers die zo ver van de platgetreden paden blijven dat zij zich in onontgonnen gebied bevinden. Dat noem ik echt Pioniers met een hoofdletter P! Iets waar het gros van Almere een puntje aan kan zuigen. Want in Almere mag je nooit klaar zijn met pionieren. Punt. En alstublieft gemeenteraad, met de verkiezingen in zicht, maak structureel geld vrij voor het financieren van een gezonde, sterke culturele infrastructuur.

Niet alleen voor de bestaande makers, maar ook voor nieuw talent dat zo de eigen weg kan gaan vinden en nieuwe wegen kan gaan aanleggen. Anders blijven we lopen en redeneren in dezelfde cirkels, en aan één rondje Weerwater hebben we hier genoeg.

 

Berichten (0)

Comments are closed here.