Cultuurscout gezocht * gesloten *

Cultuurscout gezocht * gesloten *

Cultuurfonds gaat meer de wijken in 

Het is niet zo dat er stapels met aanvragen liggen om gebruik te maken van het Cultuurfonds Almere en dus is de Cultuurmakelaar op zoek naar zogenoemde Cultuurscouts om de kleine aanvragen te kunnen bedienen. Dat zei Jan-Melle Liscaljet, de makelaar van fonds, donderdagavond op de politieke markt, waar de gemeenteraad op verzoek van de VVD in gesprek ging met de voorzitter en de makelaar van het fonds.

De VVD wilde graag meer weten, omdat het fonds bijna 8 ton euro als aanjaaggelden mag gebruiken en dat besluit genomen is zonder dat er echt over resultaten is gesproken. ,,We bestaan net een paar maanden en zijn vooral bezig geweest met alles optuigen. De organisatie, de voorwaarden en met onszelf bekendmaken. We hebben inmiddels al wel zeventien aanvragen behandeld, daarvan veertien goedgekeurd, één afgekeurd, één doorverwezen naar dit jaar en één heeft zich teruggetrokken. Dat ging in totaal om twee ton. De snelste konden we in negen dagen honoreren. Ik denk dat daar onze kracht in zit. De voorwaarden op basis waarvan we keuren houden we liever voor onszelf. Anders wordt het een invuloefening en we willen juist ook helpen als iets bijvoorbeeld een goed idee is, maar nog verdere uitwerking nodig heeft”, schetste Liscaljet zijn werkzaamheden sinds het fonds in oktober vorig jaar officieel van start is gegaan.

,,We merken echter wel een drempel. Dat willen we niet en daarom gaan we opzoek naar zogenoemde Cultuurscouts. Vier stuks en die moeten dan echt op wijkniveau kleine dingetjes, geen idee precies wat, in staat stellen en helpen om bij ons te komen. Uiteindelijk gaat het erom dat we het culturele dna van de stad willen blootleggen en vergroten”, zo gaf de makelaar aan. De gemeenteraadsfracties waren erg tevreden over wat het fonds presenteert en vonden het prettig dat er een gesprek is geweest. De bedoeling is dat het fonds in ieder geval tot en met 2018 blijft bestaan, zo gaf verantwoordelijk wethouder Frits Huis tot slot nog aan. ,,Daarna zijn er verkiezingen en is het onzeker, want het hangt van keuzes af”, zo zei hij.

[BRON: Almere Dichtbij – 1 april 2016 | Jeroen Oosterheert]

 

Berichten (0)

Comments are closed here.