Nieuwe regeling Cultuurfonds Almere en CineCrowd

Nieuwe regeling Cultuurfonds Almere en CineCrowd

Cultuurfonds Almere en CineCrowd slaan de handen ineen om Almeerse films te ondersteunen! Om deze nieuwe regeling af te trappen organiseren we op woensdagmiddag 27 februari een kick off met een presentatie, filmvertoning, speeddates en natuurlijk een borrel.

Binnen de nieuwe regeling maken filmmakers kans op een bijdrage aan hun crowdfundingcampagne van maximaal 40% van het streefbedrag. De samenwerking is specifiek gericht op films met een direct Almeers belang en/of een Almeerse producent, regisseur of scenarist.

De matchingsregeling
Filmmakers maken kans op een bijdrage van maximaal 40% van het streefbedrag, onder de voorwaarde dat minimaal 50% van het streefbedrag wordt gefinancierd door het publiek. Aanvragen worden gedaan via en in overleg met CineCrowd, het eindoordeel ligt bij Cultuurfonds Almere. Aanvragen kunnen gedaan worden in 2018 en 2019.

Naast dat uit het ingestuurde plan moet blijken dat de filmmaker beschikt over de vaardigheid om een kwalitatief resultaat te realiseren, stelt Cultuurfonds Almere een aantal beoordelingscriteria. Zo moet het filmproject onder andere een artistiek uitgangspunt hebben en moet het project een onderscheidende en toegevoegde waarde hebben voor Almere.

Meer informatie over de regeling: https://cinecrowd.com/cultuurfonds-almere.

Berichten (0)

Comments are closed here.